joi, 4 februarie 2016

RETETE DIETA MONTIGNAC

     Gata, am mancat destul, e vremea slabitului. pe langa aerobic m-am hotarat sa tin si o dieta alimentara. Una simpla. fata multe restrictii. si tin Montignac. Principiile dietei se gasesc peste tot explicate bine, cu tabel de indice glicemic, ce si cum se combina, cata apa sa bei, etc. Nu cred ca e cazul sa explic si eu, sunt altii care au explicat mai bine decat as putea eu.

In dieta asta se poate manca printre multe altele nautul- dragostea mea. Se poate face hummus, servit pe frunze de andiva- combinatia e ff buna, tocanite cu carne si boabe de naut si sos de rosii. Variantele sunt infinite.


BISCUITI SARATI CU FAINA DE NAUT


  • FAINA DE NAUT 125 g
  • 2 LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 2 LINGURI TAHINI (pasta de susaan)
  • O MANA DE PATRUNJEL TAIAT MARUNT
  • SARE
  • PIPER
  • 1 VARF DE CURIT DE BICARBONAT DE SODIU
  • 1 VARF DE CUTIT DE TURMERIC
  • PUTINA ZEAMA DE LAMAIE
  • 60 ml APA CALDA 
  • SARE GRUNJOASA




Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se incinge cuptorul.
Este recomandat ca si faina ca si boabele intregi de naut sa se lase la inmuiat inainte de a le gati- devin mai usor de digerat. Asa ca si faiana se lasa inmuiata in apa cat sa o acopere cu 2 degete pentru circa 2 ore. apoi se scurge apa si se poate folosi faina la gatit.
Ingredientele se amesteca de-a valma intr-un castron pana rezulta un aluat lipicios din care totusi se pot forma bile de aluat- potrivit de moale cat sa isi pastreze forma, dar nu pietros pentru ca rezulta biscuiti prea uscati. Se formeaza bilute egale de aluat, apoi se preseaza vag cu o furculita si se presara sare grunjoasa deasupra si se preseaza putin pentru a nu cadea de pe biscuiti. Se coc 25 min la foc mediu spre mic.



Au un gust pregnant de naut, textura este sfaramicioasa dar aromata, merg de minune alaturi de o sapata de spanac cu un file de peste- gatit cum vreti, orice tip de gatire fiert, copt prajit e permis in diata asta  :D 
O zi minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu