In dieta asta se poate manca printre multe altele nautul- dragostea mea. Se poate face hummus, servit pe frunze de andiva- combinatia e ff buna, tocanite cu carne si boabe de naut si sos de rosii. Variantele sunt infinite.
BISCUITI SARATI CU FAINA DE NAUT
- FAINA DE NAUT 125 g
- 2 LINGURI ULEI DE MASLINE
- 2 LINGURI TAHINI (pasta de susaan)
- O MANA DE PATRUNJEL TAIAT MARUNT
- SARE
- PIPER
- 1 VARF DE CURIT DE BICARBONAT DE SODIU
- 1 VARF DE CUTIT DE TURMERIC
- PUTINA ZEAMA DE LAMAIE
- 60 ml APA CALDA
- SARE GRUNJOASA
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se incinge cuptorul.
Este recomandat ca si faina ca si boabele intregi de naut sa se lase la inmuiat inainte de a le gati- devin mai usor de digerat. Asa ca si faiana se lasa inmuiata in apa cat sa o acopere cu 2 degete pentru circa 2 ore. apoi se scurge apa si se poate folosi faina la gatit.
Este recomandat ca si faina ca si boabele intregi de naut sa se lase la inmuiat inainte de a le gati- devin mai usor de digerat. Asa ca si faiana se lasa inmuiata in apa cat sa o acopere cu 2 degete pentru circa 2 ore. apoi se scurge apa si se poate folosi faina la gatit.
Ingredientele se amesteca de-a valma intr-un castron pana rezulta un aluat lipicios din care totusi se pot forma bile de aluat- potrivit de moale cat sa isi pastreze forma, dar nu pietros pentru ca rezulta biscuiti prea uscati. Se formeaza bilute egale de aluat, apoi se preseaza vag cu o furculita si se presara sare grunjoasa deasupra si se preseaza putin pentru a nu cadea de pe biscuiti. Se coc 25 min la foc mediu spre mic.
Au un gust pregnant de naut, textura este sfaramicioasa dar aromata, merg de minune alaturi de o sapata de spanac cu un file de peste- gatit cum vreti, orice tip de gatire fiert, copt prajit e permis in diata asta :D
O zi minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu