luni, 8 februarie 2016

CIOCOLATA DE REGIM- MONTIGNAC

Da, se poate face si ciocolata de regim. Mancata singura nu face deloc deloc rau regimului, ci foarte bine spiritului :D




INGREDIENTE:

  • 100 g UNT DE CACAO crud
  • 90 g CACAO sau pudra de roscove, cu mentiunea ca pudra de roscove e dulce natural si atunci trebuie ajustata cantitatea de zahar
  • 100 g ZAHAR DE COCOS- are Ig 35 deci permis la regim
  • 150 ml APA PLATA
  • SEMINTE DE VANILIE
  • SARE


Pe baie de abur la foc mic mic se pute pretisul unt la topit si se amesteca incetisor. In alt vas o parte din apa se amesteca cu zaharul pana cand acesta de dizolva.
Cacaoa cernuta de pune peste untul topit si se amesteca cu o spatula. Apoi se pune peste si zaharul cu apa, vanilia si un praf de sare.


Amestecul se mixeaza iinitial la viteza mica apoi din ce in ce  mai tare. O sa observati ca inainte de a fi complet racit deja va incepe sa se intareasca rezultand o masa vascoasa. Acum se picura apa, mixand continuu.
La final rezulta o crema de culoare inchisa densa care curge in panglica- fir gros. Acum se poate pune ion forme de bomboane daca aveti, sau in cele de gheata, sau pur si simplu intr-un vas tapetat cu folie alimentare, nivelata ciocolata si data la frigider.
Dupa racirea completa si intarire se poate taia, si este ideal sa fie pastrata tot in frigider pana la consumare.


In coltul dreapta sus furase un hot mic si dragut- a zis ca e buna "taie"- tare. :) 
Eu mananac o bucatica cu 30 de minute inainte de a merge al sala. Este gustoasa si foarte fina, satisface orice pofta de "ceva dulce" care apare atat de des in diete.



Aceeasi retete merge facuta si pentru copii- zaharul se inlocuieste cu miere si cacaoa cu pudra de roscove. O sa le placa sigur.:D


O zi frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu